czwartek, 1 sierpnia 2013

Owsiana tarta z nektarynkami i kremem waniliowym


Zdrowa owsiana tarta z delikatnym waniliowym kremem i nektarynkami.




Owsiana tarta z kremem waniliowym i nektarynkami

150g mąki owsianej
50g płatków owsianych
50g cukru pudru
żółtko
100g masła

2 opakowania serka danio
3 żółtka
łyżka cukru
czubata łyżeczka żelatyny
2 łyżki mleka

3 nektarynki

Masło rozetrzyj palcami z mąką, cukrem, połącz z żółtkiem, a na końcu z płatkami. Zagnieć kulę z ciasta i schowaj do lodówki na pół godziny.
Żółtka utrzyj z cukrem na puszysta masę. Mleko podgrzej i rozpuść w nim żelatynę. Do żółtek dodaj danio, wymieszaj i połącz z żelatyną, ciągle miksując.
Nektarynki umyj i pokrój.
Kwadratową formę wyłóż papierem do pieczenia (uprzednio wysmaruj ją masłem, wtedy papier będzie lepiej przywierał). Następnie palcami wyłóż ciasto. Podziurkuj widelcem i piecz 20-25 minut w 180 stopniach.
Na ostudzony spód wylej krem, udekoruj nektarynkami i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Gotowe!
.............................

Czekam jeszcze około 615 dni...
Czekam by móc się realizować, spełniać marzenia, zamknięte na razie w słoiku, zbierającym kurz, gdzieś na półce.
Czekam, aż skończę odgrywać swoją rolę w pewnym przedstawieniu i będę mogła zrobić to, co powinno mieć miejsce już dawno temu.
Czasem nawet czekam już na wrzesień, a czasem już na październik.
Życie ma swoje tempo i swoje plany wobec nas, nic nie mogę przyśpieszyć.

Pozdrawiam,
[muffinka.]


2 komentarze:

Maggie pisze...

W koncu sie doczekasz :)
A tarta wyglada pysznie!

Angie pisze...

Piękna ta tarta: )

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...