środa, 12 marca 2014

5 minutowe, owsiane batoniki bez piekarnika.


Przygotowanie ich trwa 5 minut, potem tylko czekać, aż zastygną i gotowe - zdrowe, pełne bakalii, owsiane batoniki!





Owsiane batoniki z bakaliami

2 szklanki płatków owsianych górskich błyskawicznych

3 łyżki miodu
50g masła (użyłam o obniżonej zawartości tłuszczu)
1/4 szklanki cukru brązowego

szklanka bakalii (żurawina, rodzynki,płatki migdałowe, tutaj oczywiście dowolność)
garść groszków czekoladowych

Miód, masło i cukier gotuj przez 5 minut w rondelku. Płatki wymieszaj z bakaliami, zalej gorącą masą, połącz. Odstaw na chwilę, dodaj groszki czekoladowe. Masę wyłóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj drugim arkuszem i mocno ugnieć. Możesz też przygnieść książkami. Wstaw na kilka godzin do lodówki, pokrój i gotowe!


..........................................

Dużo, dużo nauki, A., refleksji, słonecznych poranków, kawy, dobrego jedzenia, miłości i uśmiechów.

Pozdrawiam,
[muffinka.]

6 komentarzy:

GotującaWmM pisze...

Lubię takie zdrowe przekąski mieć zawsze w torebce na małego głoda ;)

teenager ;) pisze...

nie ma już prostszych i jeszcze smaczniejszych batoników niż te - są świetne! :)

Jagoda pisze...

Pyszne i sycące są z pewnością. Szkoda, że nie da się uniknąć takiej dawki węglowodanów w ich produkcji ;) Trudno.. trzeba więcej trenować!

muffinka pisze...

Jagoda, olej, jedz i ciesz sie zyciem !

whiness pisze...

Te batoniki są cudowne :) Będę musiała wypróbować ten przepis tak szybko, jak to możliwe. Może staną się stałym kompanem moich wyjazdów w opozycji do jogurtu ;)

kuchcikOla pisze...

Genialne! :)

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...