środa, 18 lutego 2015

Drugi numer Magazynu SEASON, w którym pracuję.



Tydzień temu wyszedł drugi numer kwartalnika Season Magazyn, w którym mam swoją własną, słodką rubrykę. 
W poprzednim W OGNIU prezentowałam jesienne wypieki i aroniowe parfait z karmelizowanymi orzechami. 
Co numer dostaję jakieś wyzwanie. 
W tym, W BIELI, miałam stworzyć kilka serników i sery, a oprócz tego miałam sesję w łóżku z moim ulubionym śniadaniem.

Serniki, które się pojawiły w numerze to:

japoński, puszysty z sosem miodowym i orzechami włoskimi
ogórkowy (o taaaaak!) z białą czekoladą i kokosem
londyński z karmelizowaną skórką pomarańczową
czekoladowy na zimno z domowego mascarpone i ricotty
oraz z oreo, whisky i białą czekoladą

Sery:
mascarpone
ricotta

Moje ulubione śniadanie:
crumpetsy, koniecznie z mascarpone i miodem






Sesja sernikowa była dość nietypowa :)
Każdy sernik można zjeść w jakiś sposób. A w jaki? 
Zapraszam do lektury i nacieszenia oczu.
SEASON MAGAZYN / 2 

W dzień, w który wyszedł magazyn, gazeta wyborcza, wrocławska wypuściła o nas artykuł, w którym znajdziecie bujny opis naszej twórczości, dlaczego jesteśmy inni i kilka zdań o mnie.
ARTYKUŁ

Pozdrawiam,
[muffinka.]

2 komentarze:

Karmel-itka pisze...

gratuluję takiego sukcesu :)

Unknown pisze...

takie serniki muszą smakować obłędnie!

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...